Новини

Назад

Для створення дитячого інфекційного центру враховують кращі приклади центрів Європи

26 вересня 2020, 19:50
1786
Суспільство, Медицина

У Маріуполі завершено капітальний ремонт інфекційного відділення № 2. Це частина Дитячого регіонального інфекційного центру, який створюється на базі міської лікарні №4. Тут зможуть обслуговувати 100 тисяч дітей півдня Донецької області. Загальна вартість створення центру - більш 28,2 млн грн. Фінансується міським і державним бюджетами, а також Групою Метінвест.

«Наша мета - захистити наших дітей за допомогою найсучасніших методів лікування і обладнання. Партнерська підтримка допомогла розпочати реалізацію проекту негайно. У свою чергу, народний депутат України Вадим Новинський зробив все можливе, щоб місто отримало державну субвенцію. Синергія міста, державного апарату і Групи Метінвест дозволила значно прискорити реалізацію проекту», - зазначив Вадим Бойченко.

Центр стане унікальним медичним закладом для міста і області. Тут прийматимуть дітей з Маріуполя та прилеглих селищ з бактеріальними, вірусологічними та іншими інфекціями. Особливо важливим стане наявність повністю обладнаної реанімації.

Народний депутат України Вадим Новинський і Заслужений лікар України Борис Тодуров дали високу оцінку інфекційному відділенню. «Такий швидкий розвиток медицини у Маріуполі став можливим завдяки ефективному міському управлінню командою мера Вадима Бойченка», - підкреслив Вадим Новинський.

Стара будівля повністю змінила своє обличчя. Нові палати європейського рівня, обладнані системою вентиляції і кондиціонуванням, спеціалізована плата для дітей з інвалідністю, два бокси з окремими входами - створені комфортні умови як для дітей, так і для лікарів.

«Ми завжди надавали системну допомогу міській лікарні №4. За останні 10 років інвестували у лікарню близько 17 млн ​​грн. Це ремонти, допомога в придбанні обладнання, проведення кисню. За останні чотири місяці виділили ще понад 7 млн ​​грн», - підкреслив генеральний директор комбінату «Азовсталь» Енвер Цкітішвілі.

Регіональний центр буде складатися з двох реконструйованих інфекційних відділень і баклабораторії. За словами першого заступника міського голови Михайла Когута, роботи ведуться з випередженням термінів. Весь комплекс робіт планується завершити до кінця поточного року.

«Важливо, що в одному місці будуть зібрані баклаболаторія, стаціонар та дитяча реанімація. Це дозволить скоротити терміни діагностування та підвищить ефективність лікування. У розробці проекту враховувалися кращі приклади медичних центрів Європи», - прокоментував директор лікарні Володимир Жигіль.