Новини

Назад

Депутати Маріуполя підтримали договір гарантії на придбання сучасних тролейбусів

30 липня 2019, 15:45
1374
Сесії міської ради, Транспорт

На сесії міської ради депутати підтримали питання про ратифікацію договору гарантії, відшкодування та підтримки проекту, укладеного між Маріупольською міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР). Ним передбачено придбання 72 сучасних тролейбусів.

Затвердження проекту надає змогу оновити тролейбусний парк Маріуполя, покращити об’єм та якість послуг для жителів та гостей міста. Слід зазначити, що нині проходять тендерні процедури на закупівлю нових одиниць транспорту. Тролейбуси будуть закуплені за рахунок ЄБРР. Сума тендеру – 13,3 мільйонів євро. З них три мільйони грантових коштів та десять – кредитних.

Технічне завдання на закупівлю розроблено з максимальними вимогами до комфорту та безпеки пасажирів. Тролейбуси будуть обладнані 100% низькою підлогою, кондиціонерами кабіни водія і салону, електронною інформаційною системою, маршрутними покажчиками та автоматичним оголошенням зупинок. А також системою відеоспостереження та автоматичною системою підрахунку пасажирів.

Нагадаємо, проектом «Оновлення тролейбусного парку м. Маріуполь» також передбачено: реконструкція тролейбусного ДЕПО №4, закупівля спеціалізованої техніки та проведення ремонту тролейбусної контактної мережі. Загальна сума реалізації проекту складає 19,9 млн євро.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.