Новини

Назад

Бюджет - 2020: на розвиток транспортної інфраструктури планують спрямувати понад 500 мільйонів гривень

11 грудня 2019, 16:29
1439
Суспільство, Економіка, Транспорт

Понад 500 млн грн заплановано виділити з міського бюджету на розвиток транспортної інфраструктури в 2020 році. Про це розповів заступник міського голови Сергій Захаров. Серед них - ремонт доріг та придбання нового муніципального транспорту.

«Близько 10 млн грн буде направлено на придбання спецтехніки для утримання вулично-дорожньої мережі. Зокрема, буде придбано новий асфальтоукладальник», - зазначив Сергій Захаров.

Він додав, що в планах провести асфальтування доріг в понад 90 дворах. На це планують направити майже 50 млн грн. П'ять мільйонів гривень пропонують виділити на капітальний ремонт зупиночних павільйонів. При цьому встановлять 12 нових зупинок.

У наступному році зроблять акцент на капітальному ремонті доріг та тротуарів. Одним з ключових проектів стане ремонт Набережної: планується провести роботи з укладання нового дорожнього покриття і бордюрного каменю, зробити розділову смугу і встановити огорожу. На це виділять понад 120 млн грн.

Серед інших проектів - капітальний ремонт частин доріг по проспекту Миру (від вулиці Леваневського до проспекту Будівельників) і по проспекту Будівельників (від провулка Чорноморського до проспекту Миру).

Директор КП «Маріупольавтодор» Дмитро Чучмай додав, що планують завершити роботи по проспекту Миру (від вул Грецької до Торгової) і частини проспекту Перемоги: «Крім того, ми хочемо виконати поточний ремонт проспекту Будівельників - від провулка Чорноморського до Бахчиванджи. Провести роботи в мікрорайоні Курчатова».

Також, на баланс підприємства передали всі світлофори міста. Вони будуть поетапно - протягом трьох років, модернізовані. У наступному році на ці цілі планують виділити близько 8 млн грн.

Сергій Захаров нагадав, що в наступному році очікується поставка 72 тролейбусів, закуплених в рамках співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. За залучені кошти від іноземних партнерів почнуть реконструкцію депо.

Мы создали коммунальное предприятие «Мариупольавтодор», которое отвечает за ремонт дорог. Внедряем новую транспортную модель города и запускаем на улицы города современный муниципальный транспорт. Все это выводит дорожно-транспортную инфраструктуру на качественный уровень. Трансформируя Мариуполь, мы хотим, чтобы он отвечал европейскому качеству жизни,
подчеркнул городской голова Вадим Бойченко.