Новини

Назад

IT-розвиток: у Маріуполі відкрили Цифрову лабораторію (ФОТОРЕПОРТАЖ)

10 березня 2021, 16:02
2099
Суспільство, Освіта

Сьогодні на базі Центру розвитку стартапів 1991 Mariupol відкрили Цифрову лабораторію (FabLab). На заснування першої в Маріуполі IT-майстерні завітав заступник міського голови Сергій Орлов.

FabLab – це невелика майстерня, яка оснащена цифровими інструментами. Серед них - 3D-принтер, лазерний та вініловий різак, вишивальні машини. Використовуючи різноманітні матеріали, як дерево, пластик, метал або картон, молодь може створювати як прості, так складні об'єкти.

«Маріуполь – місто нових можливостей. Саме це ми враховуємо при створені нової Стратегії розвитку-2030. Велику увагу приділяємо напрямку освіти та IT, де діти отримують знання та виробничі навички. Цифрова лабораторія - це сучасне обладнання, підтримка та навчання, а найголовніше вона відкриває нові можливості для розвитку молоді», - підкреслив Сергій Орлов.

Створення цифрових майстерень відбувається в рамках проєкту «Цифрове прототипування для професійної освіти», який впроваджується фонд Terre des hommes –Україна за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Для запису в майстерню звертайтеся у Центр розвитку стартапів 1991 Mariupol.