Новини

Назад

«У дитячому регіональному інфекційному центрі буде найбільш передове обладнання», - Вадим Бойченко

14 травня 2020, 16:01
1179
Суспільство, Медицина

На базі Маріупольської міської лікарні №4 створять Дитячий регіональний інфекційний центр. Він буде обслуговувати близько 100 тисяч дітей. До проєкту входить капітальний ремонт інфекційних відділень і баклабораторії. Загальна вартість - понад 27,5 млн грн. Фінансується міським бюджетом і Групою Метінвест. Хід ремонтних робіт оглянув міський голова Вадим Бойченко.

Головне завдання - максимально боротися за життя та здоров'я наших дітей. У дитячому регіональному центрі буде найбільш передове обладнання. Він зможе об'єднати найкращих лікарів міста. Сучасна баклабораторія дозволить максимально швидко і точно ставити діагноз та лікувати пацієнтів,
підкреслив Вадим Бойченко.

Дитячий регіональний інфекційний центр стане унікальним медичним закладом не лише для нашого міста, а й області. Тут прийматимуть дітей з Маріуполя та прилеглих селищ з бактеріальними, вірусологічними й іншими інфекціями.

Заступник міського голови Ксенія Сухова додала, що регіональний центр дасть можливість лікарям оперативно проводити консиліуми і розробляти алгоритми лікування. За її словами, особливо важливим стане наявність повністю обладнаної реанімації.

Перший заступник міського голови Михайло Когут розповів, що капітальний ремонт буде проходити в три етапи. На першому - проведуть реконструкцію інфекційного відділення №2. Тут буде розташовуватися 40 ліжко-місць. Зараз ведуться демонтажні роботи. Ремонтують фасад та покрівлю. Буде проведено посилення конструктиву і утеплення будівлі. Також капітально відремонтують інженерні мережі та облаштують бокси з окремими входами.

Ці роботи повністю фінансує Група Метінвест. Інвестиції - 10 млн грн. За словами директора з персоналу меткомбінату «Азовсталь» Костянтина Войцеховського, у зв'язку з пандемією, першочергова увага приділяється підтримці медицини.

«Протягом 10 років ми допомагали міськлікарні №4. Крім того, нашими силами в трьох лікарнях побудовані кисневі пости. Продовжуємо безкоштовно надавати кисень в усі медустанови міста, які цього потребують», - зазначив він.

Другий етап реконструкції передбачає ремонт інфекційного відділення №1. Третій - баклабораторії.

У свою чергу, директор лікарні Володимир Жигіль наголосив на важливості ремонту в нинішніх умовах. Він подякував муніципалітет і Групі Метінвест за допомогу і підтримку в розвитку лікарні.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.