Новини

Назад

«Створюючи сучасні простіри, ми відкриваємо нові можливості для молоді», - Вадим Бойченко перевірив хід капітального ремонту бібліотеки імені Короленка

20 червня 2019, 17:33
1767
Суспільство, Освіта, Культура

У Маріуполі проходить капітальний ремонт бібліотеки імені Короленка. Після нього вона не тільки змінить свій зовнішній і внутрішній вигляд, але і наповниться новими смислами. Хід робіт перевірив міський голова Вадим Бойченко.

Загальна вартість капітального ремонту - понад 14 млн грн. Фінансуються роботи за рахунок міського бюджету, Європейського інвестиційного банку та Групи Метінвест. У придбанні обладнання допоможе USAID.

У будівлі вже виконано ремонт покрівлі, завершуються фасадні і демонтажні роботи. Зараз проходить внутрішній ремонт приміщень, а також заміна інженерних мереж. Заплановано благоустрій прилеглої території.

Головне зміниться наповнюваність будівлі. Традиційна бібліотека трансформується в сучасний простір. На першому поверсі розміститься бібліотека, читальний зал і зона відпочинку. На другому - буде конференц-зал і IT-хаб.

«Створюючи сучасні простіри, ми відкриваємо нові можливості для молоді. Бібліотека повинна стати місцем для нашої молоді, де можна з користю провести час і навчитися новій сучасній професії. Створення IT-простору продиктовано сучасним тенденціями і запитом від нашої молоді», - підкреслив Вадим Бойченко.

В ході огляду реконструкції мер звернув увагу на те, що необхідно встановити підйомник, щоб другий поверх був доступний для всіх жителів.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.