Новини

Назад

«Наша мета - зберегти архітектурну спадщину Маріуполя», - Вадим Бойченко

12 серпня 2019, 14:58
1105
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

В рамках розвитку кластеру «Місто Марії» по проспекту Миру тривають роботи з опорядження фасадів будинків і капітального ремонту покрівель. Даний проект спрямований на збереження архітектурної спадщини Маріуполя. Подивитися хід робіт приїхав міський голова Вадим Бойченко.

Цього року реставрують три житлових будинки по проспекту Миру, 42, 45 і 54/46. Вони розташовані навколо Театрального скверу. Загальна сума фінансування з місцевого бюджету склала близько 57 мільйонів гривень. 

На реконструкцію будинку № 42 виділено 28,5 млн грн. За ці кошти підрядна організація постелить металочерепицю, замінить водостічну систему і здійснить теплоізоляцію горищного покриття мінераловатними плитами. Також капітально відремонтує фасад, загальна площа якого становить понад 10 тисяч квадратних метрів. Тут відновлять понад 70 балконів. Встановлять металопластикові вікна і балконні блоки в 111 квартирах. Відремонтують під'їзди і вимощення. Фасад, що виходить на центральний проспект, буде підсвічуватися.

Вадим Бойченко наголосив на важливості використання якісних матеріалів і передових технологій в ремонті. 

Наша мета - зберегти архітектурну спадщину Маріуполя. Будинки великі і вимагають істотних фінансових вкладень. Ми відновлюємо обличчя міста, відроджуючи його інвестиційний потенціал. У реконструкції застосовуються передові матеріали, щоб зберегти ліпнину і фігурні елементи. Ми не ставимо мети зробити швидко, головне - якість,
підкреслив міський голова.

Також мер оцінив хід реконструкції будинку № 45. Підрядник вже виконав частину робіт по ремонту покрівлі та відновлення фасаду. Роботи з комплексного ремонту планують завершити в 2020 році. У планах на наступний рік і реалізація проекту «Затишний двір».

Варто відзначити, що в 2018 році вже провели капітальний ремонт покрівлі та оздоблення фасадів житлових будинків по проспекту Миру № 62, 63/1, 63/2. Вартість робіт склала близько 14 млн гривень з бюджету міста.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.