Новини

Назад

«Ми повинні зараз перерозподіляти максимальну увагу на Донбас» - Володимир Зеленський на навчаннях у Маріуполі

15 червня 2019, 20:05
1472
Суспільство

У ході свого візиту до Маріуполя Президент України Володимир Зеленський відвідав морський торговий порт. Він з Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, керівником Донецької обласної державної адміністрації Олександром Куцьом та міським головою Вадимом Бойченком подивилися, як проходять спеціальні навчання у морі.

Спочатку Президенту України показали техніку та оснащення, яке використовує морська охорона. Після чого голова держави відправився на теплоході у відкрите море, де йому були продемонстровані навчання. У них взяли участь представники національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонники.

За легендою навчань, в акваторії Азовського моря було виявлено плавучу міну на відстані близько 2 миль від берега. Спеціальні катери сформували периметр безпеки. Одночасно на командний пункт в онлайн режимі надійшло зображення з роботи безпілотних літальних апаратів. Водолази оперативно знешкодили міну.

Після навчань Володимир Зеленський розповів, що наразі його команда розробляє програму відновлення Донбасу.

«Ми розмовляли з місцевими представниками громадськості. Говорили про найголовніші речі. Зараз будемо терміново вивчати питання житла для переселенців. Потім питання дороги Маріуполь-Запоріжжя. Ми повинні зараз перерозподіляти максимальну увагу на Донбас. Ми хочемо, щоб з того боку - на тимчасово окупованих територіях - люди бачили, що тут Україна розквітає», - підкреслив Президент України.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.