Новини

Назад

«Майбутня філармонія повинна перейняти найкращий досвід України», - Вадим Бойченко

09 серпня 2017, 09:33
1841
Суспільство, Культура

На прийом до міського голови Вадима Бойченка звернулися представники муніципального духового оркестру. Вони прийшли отримати відповіді на хвилюючі їх питання щодо майбутнього створення «Камерної філармонії».

Нагадаємо, що на минулій сесії міськради депутати підтримали створення в Маріуполі комунального закладу «Камерна філармонія». Його створять шляхом реорганізації комунальних установ «Маріупольський муніципальний камерний оркестр «Ренесанс», «Маріупольський муніципальний духовий оркестр» та «Маріупольський муніципальний оркестр народних інструментів». «Камерна філармонія» покликана об'єднати вищевказані оркестри, в результаті чого у них з'явиться свій репертуар, з яким зможуть познайомитися жителі та гості Маріуполя.

Під час зустрічі обговорили питання створення комунального закладу, пояснив принципи подальшої діяльності камерної філармонії. Їм відповіли на ряд питань – відносно рівня заробітної плати, штатного розкладу, самоокупності, завантаженості, фінансування, подальшого розвитку в складі філармонії та в тому, яким повинен бути його майбутній керівник.

«На території Донецької області, підконтрольній Україні, не має камерної філармонії, - зазначив заступник міського голови Олександр Кочурін. - Крім культурної насиченості проект філармонії покликаний також розвантажити місцевий бюджет на утримання оркестрів».

З його словами згоден Вадим Бойченко. Виділені гроші на розвиток оркестрів повинні максимально ефективно ними використовуватися.

«Будь-яке комунальне підприємство при грамотних інвестиціях та управлінні може бути ефективним», - підкреслив мер. У якості прикладу він навів КП «Комунальник», який за короткий відрізок часу зміг перетворитися в самоокупне підприємство зі своїм доходом.

 

Я за те, щоб у вас з'явився дім - філармонія, репертуар, афіша, реклама, гастрольна діяльність, щоб у вас була хороша зарплата та інструменти, а молодь залишалася в наших оркестрах. Але для цього вам потрібно також докласти зусиль
зазначив Вадим Бойченко

Міський голова підтримує створення єдиного та культурного центру, де люди зможуть з користю провести своє дозвілля.

«Стоїть завдання - вас розвивати! Майбутня філармонія повинна перейняти найкращий досвід України!» - уклав Вадим Бойченко.​