Новини

Назад

«Ключове - не допустити подібних ситуацій у майбутньому», - Вадим Бойченко про наслідки негоди

01 липня 2020, 16:17
1520
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі оперативно зреагували на наслідки негоди 29 червня. У роботі задіяли співробітників всіх комунальних підприємств, ДСНС, ДТЕК і Рятувальної аварійної водолазної служби. Міський голова Вадим Бойченко проінспектував найбільш постраждалі ділянки та поставив завдання профільним керівникам.

В результаті сильних опадів і поривів вітру в 14-поверховому будинку за проспектом Металургів, 111 було пошкоджено покрівлю. За словами голови ОСББ Ольги Нагабас, її ремонт не проводився з дати спорудження будинку - 1982 року.

Перший заступник міського голови Михайло Когут розповів, що в багатоповерхівці також є проблеми з електричними мережами. Вадим Бойченко проінспектував дах і дав завдання профільним структурам з завтрашнього дня приступити до робіт.

Райони виділять допомогу. Головне - є інструменти підтримки. Покрівля буде оперативно відремонтована в рамках Програми підтримки ОСББ. Вже було проведено капітальний ремонт 300 покрівель ОСББ. Завдяки цьому, маємо лише поодинокі випадки пошкоджень при таких наднормативних опадах,
підкреслив Вадим Бойченко.

Також міський голова відвідав міст в Кальміуському районі, де утворилася складна ситуація. Під час дощу тут вода піднялася до рівня 1,2 метра. В результаті, автомобіль і автобус не могли виїхати. Їх евакуювали силами ДСНС.

«Зливові системи не були забиті. Пропускна здатність зливового колектора 134 літрів в секунду. Але тут було сконцентровано до 900 кубічних метрів води. Знадобилося півтори години, щоб вода повністю пішла», - розповів директор департаменту транспорту і зв'язку Василь Клат.

Начальник МТТУ Віталій Донєв додав, що спочатку призупинили роботу трамваїв, а через 20 хвилин прийняли рішення зупинити рух тролейбусів. Після підвищення води - було переформатовано автобусні маршрути. Три бригади працювали над очищенням трамвайної колії, в тому числі в нічний час.

Вадим Бойченко зазначив, що необхідно завжди тримати в робочому стані зливоприймачі. Він вказав на недопрацювання організації руху транспорту.

Особливі ділянки потрібно локалізувати. Необхідний чіткий план ремонту зливових систем на проблемних ділянках. До кінця тижня розробити регламент роботи транспорту при особливих умовах,
таке доручення дав міський голова профільним фахівцям.

Від рясних опадів постраждав парк «Веселка». Потік води пройшов через проспект Перемоги до паркової зони. Прорвало паркан, що простояв майже 60 років.

«Рівень води був до 1,5 метра. Знесло 65% кори, і 30% декоративного щебеню. Постраждало покриття дитячого майданчика. Зараз обстежуються всі зливові приймачі району та підходи до парку», - зазначив начальник МКП зеленого будівництва Петро Чекер.

Міський голова поставив завдання - за два тижні проаналізувати можливості для розробки концепції з водовідведення, розширивши кількість точок прийому води. За наступний тиждень відновити парк. Щодо паркану - в найкоротші терміни розробити проєкт рішення.

Ключове - не допустити подібних ситуацій у майбутньому. Для цього необхідно утримувати в належному стані зливоприймачі, зробити експертизу кожного з них. Тримати зелену зону в належному стані, щоб не було сповзання грунту. Третє завдання - розробити проєктні рішення за критичними місцями,
підкреслив Вадим Бойченко.

Читайте також наші новини у Facebook таTelegram.