Новини

Назад

«Громадський бюджет»: Маріупольцям розповіли, як реалізувати свої проекти розвитку

24 квітня 2019, 20:00
1177
Суспільство, Громадський бюджет

У Фонді розвитку Маріуполя пройшла зустріч маріупольців з представниками міської ради. На ній обговорили шляхи розвитку нашого міста та можливість реалізації проектів за програмою «Громадського бюджету».

«Головна мета програми - надати маріупольцям можливість проявити ініціативу в створенні соціальних проектів. А також запропонувати жителям самим визначати, на які проекти будуть спрямовані кошти з міського бюджету», - розповів заступник міського голови Михайло Івченко.

Так, програма «Бюджет громадської участі» змінює процес управління та розподілу бюджетних коштів. Завдяки відкритому голосуванню маріупольці вибирають, які з запропонованих проектів важливі для міста та необхідно реалізувати. Заявки за цією програмою можна подавати з 1 травня, перейшовши за посиланням - https://pb.mariupolrada.gov.ua/

За допомогою «Батьківського фонду» здійснюється оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів Маріуполя. Міні-проекти дозволяють розвиватися територіальним громадам шляхом об'єднання ресурсів міської ради та активної громадськості. Підтримка ОСББ дозволяє поліпшити стан житлового фонду. У його жителів з'являється можливість проводити в багатоквартирних будинках капітальні ремонти шляхом співфінансування.

На сьогоднішній день в Маріуполі активно розвиваються напрямки культури, спорту та туризму. За ним маріупольцям пропонують подавати креативні проекти з 15 травня через Центр надання адміністративних послуг. Таким чином, з'являється можливість втілити в життя фестивалі, ярмарки, змагання та інші заходи, які цікаві маріупольцям. Які саме будуть реалізовані - вирішує комісія, що складається з представників муніципалітету, депутатів і громадськості.

Також в ході зустрічі представники профільних підрозділів відповіли на запитання мешканців і допомогли розібратися в кваліфікації проектів. А також розповіли про терміни подачі та реалізації проектів, їх фінансування.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.