Новини

Назад

«Громадський бюджет»: маріупольцям розкажуть, як пройти шлях від ідеї до реалізації проекту

23 квітня 2019, 15:51
1498
Суспільство, Громадський бюджет

24 квітня о 15:00 у Фонді розвитку Маріуполя (пров. Нахімова, 6) фахівці міської ради розкажуть про активно набираючу обертів програму «Громадського бюджету». Завдяки якій у кожного маріупольця з'явилася можливість реалізувати власний проект.

Програма «Бюджет громадської участі» має на увазі безпосередню участь маріупольців в напрямку коштів міського бюджету. Головна мета - підвищення впливу та відповідальності суспільства на визначення та реалізацію пріоритетних проектів, спрямованих на розвиток інфраструктури міста.

Згідно з програмою «Бюджет громадської участі» одна особа має право два проекти - малий або великий. До перших відносяться ініціативи квартального, районного та вуличного значення. Для їх реалізації буде виділятися фінансування на суму 20 -200 тис грн. Великі проекти мають міжрайонне та загальноміське значення. Їх вартість - в межах 200-500 тис грн.

Також представники ОСББ можуть подати проекти, спрямовані на благоустрій житлового фонду. А саме виконання капітального ремонту багатоквартирних будинків.

Менш масштабні поновлення житлових будинків, наприклад, заміна віконних і дверних блоків, ремонт інженерних або електричних мереж можна здійснити в рамках конкурсу міні-проектів місцевого розвитку.

Пріоритетом у програмі «Батьківський фонд» є зміцнення зв'язків між родинами та навчальним закладом з метою встановлення єдності їх виховного впливу на дітей. Така можливість дозволяє батькам колегіально вирішувати на які цілі підуть кошти з міського бюджету.

Не менш важливі напрямки культури, туризму, спорту та освіти. Вони цікаві для гостей міста та зарубіжних партнерів. На сьогодні вони розвиваються та змінюються, щоб Маріуполь став ще красивішим і впізнаваним. Розробляються унікальні екскурсійні маршрути та проводяться масштабні фестивалі.

За видимим успіхом горда стоїть велика робота, в тому числі безліч міні-грантів. За якими стоять люди. Але не кожен знає, та може розібратися в тому, куди направити свій проект і, як його реалізувати. Тому 24 квітня кожен прийшовший в ФРМ зможе поділитися своєю ідеєю. Фахівці розкажуть, як правильно скласти проект і які документи необхідні для участі в програмі «Громадський бюджет».

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.