Новини

Назад

На реалізацію програми підтримки ОСББ виділено 211 млн гривень

09 жовтня 2019, 17:08
995
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі створено вже понад 740 ОСББ. У цьому році на програму їх підтримки виділено 211 млн грн. Про це розповів начальник управління з питань підтримки та розвитку ОСББ Сергій Марчук.

За його словами, сьогодні Маріуполь є лідером з підтримки ОСББ в Україні. В першу чергу, об'єднанням допомагають з капітальними ремонтами: «Мова йде про ремонти покрівель, заміну інженерних мереж, опалення та поточні ремонти. Крім того, у будинків є можливість отримати «Затишний двір».

Побачити програму в дії можна в будинку по вулиці Купріна, 17. У 2016 році жителі прийняли рішення про створення ОСББ. За цей час, завдяки міській підтримці, реалізовано капітальний ремонт покрівлі, два поточні ремонти, замінено систему опалення. Зараз реалізується програма енергоефективності, в рамках якої замінено 124 вікна у під'їздах.

Голова ОСББ Наталія Гавриленко розповіла, що мешканці не відразу повірили в ефективність переходу в об'єднання.

«Ставлення людей змінюється на очах. Люди доглядають за двором, вони стали більш активні. Змінюється культура ставлення до свого дому і двору. Тому що всі бачать результат», - зазначила вона.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.