Новини

Назад

В Лівобережному районі з’явиться сучасний інклюзивно-ресурсний центр

01 лютого 2021, 15:42
1919
Суспільство, Соціальне забезпечення

У Маріуполі продовжуються роботи з ремонту в інклюзивно-ресурсному центрі. Роботи проходять в рамках проєкту «СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громаді», який реалізує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Німецького уряду та Німецького державного банку розвитку (KfW).

За словами директорки інклюзивно-ресурсного центру Марини Капліної, ремонт складається з трьох черг. Перший включає заміну системи опалення та облаштування відмостки. Зараз розпочався другий етап - капітальний ремонт першого поверху та перепланування кімнат.
«Це буде сучасний простір для дітей з інвалідністю з новим обладнанням, унікальними методиками навчання та затишними куточками для реабілітації. Протягом 2020 року за допомогою до центру звернулося 94 сім’ї. На облік стало 204 дитини, які отримали послуги в інклюзивно-ресурсному центрі», - зауважила Марина Капліна.

У центрі будуть надаватись послуги, які і раніше були доступні у громаді. Зокрема, послуги інклюзивно-ресурсного центру, психо-соціальні заняття для сімей з дітьми, послуги психолога, реабілітолога і логопеда. Соціальні працівники міста та фахівці інклюзивно-ресурсного центру пройшли навчання аби ще більш ефективно й якісно надавати допомогу мешканцям.
Проєкт «СПІЛЬНО» проводить ремонтні роботи на першому поверсі будівлі. На ремонт і облаштування 500 квадратних метрів проект виділив більше 4,5 млн грн.

«Маріуполь - гідний партнер. Раді, що у нас є стільки спільних результатів. Хочемо зазначити здатність міста моментально реагувати на проблеми. Разом ми розробили для центру нові методи та протокол для зручності громадян. Маріуполь за останні роки накопичив знання та досвід» - зазначила кураторка проєкту ЮНІСЕФ Наталя Датченко.

Маріупольці можуть і зараз звернутися за соціальними послугами. Дізнатися більше про послуги, які доступні у Маріуполі можна за телефоном довіри при Маріупольському ЦСССДМ - 0974887626.