Новини

Назад

Університети Греції і Маріуполя обмінялися студентами задля навчального досвіду

21 лютого 2019, 17:18
1440
Освіта

Студент Фракійського університету імені Демокріта (Греція) Йоанніс Маріос Цирімьянгос навчатиметься у Маріупольському державному університеті у рамках програми міжнародної кредитної мобільності Еразмус+, яка фінансується Євросоюзом. У свою чергу, за програмою обміну до Греції вирушили студентки факультету іноземних мов МДУ Анастасія Чернікова та Анна Шабан.

Програма передбачає співпрацю з європейськими університетами задля організації взаємного обміну студентами, викладачами та адміністративним персоналом. Впродовж семестру студент грецького університету опановуватиме методики навчання іноземних мов, вивчатиме особливості міжкультурної комунікації, братиме участь у наукових заходах. Маріупольські студентки у Греції вивчатимуть дисципліни педагогічного спрямування. Під час навчання учасники програми кредитної мобільності Еразмус+ отримують стипендію.

Такий досвід допоможе студентам обох університетів набути навички в опануванні професії, сприятиме підвищенню рівня володіння іноземною мовою та встановленню нових наукових і культурних зв'язків. За підсумками навчання учасники програми отримають академічну довідку із вказанням курсів, які вони прослухали протягом участі у програмі обміну. Ці ж курси будуть вказані у додатку до диплома, який вони отримають по завершенні навчання у своєму університеті.

Окрім цього, Маріупольський державний університет та Фракійський університет імені Демокріта запланували також  обмін викладачами.