Новини

Назад

У Маріуполі відремонтували будівлю Центру художньо-естетичної творчості

20 лютого 2019, 17:53
1501
Суспільство, Культура

У Маріуполі відбулося відкриття оновленого Міського центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді (ЦХЕТУМ). Реконструкція будівлі була виконана за рахунок міського та державного бюджетів. Обсяг інвестицій - 15 млн грн. Центр відвідали міський голова Вадим Бойченко та народний депутат України Олег Ляшко.

Я хочу, щоб наші діти знаходили натхнення в рідному місті. Щоб вони пов'язували своє майбутнє з Маріуполем. Для цього ми повинні розвивати спорт, культуру, інфраструктуру. І ми зараз встали на цей шлях сталого розвитку. Я впевнений, що цей оновлений Центр естетичної творчості стане важливим джерелом натхнення для підростаючого покоління,
підкреслив мер.

Зі словами подяки виступили батьки вихованців Центру художньо-естетичної творчості. Діти вручили почесним гостям малюнки та вироби, зроблені власними руками.

Варто зазначити, що будівля не ремонтувалася близько тридцяти років. В ході реконструкції Центр утеплили, оновили фасад, замінили віконні блоки та покриття покрівлі. Крім того, була упорядкована прилегла територія.

Зараз в ЦХЕТУМі діє 136 гуртків, в яких займаються близько 2300 дітей.