Новини

Назад

У Маріуполі пройшов інструментальний концерт під відкритим небом

31 серпня 2019, 10:47
1466
Суспільство, Культура

На Театральній площі відбулося відкриття Другого фестивалю класичної музики «Mariupol Classic». Під відкритим небом жителі і гості міста могли насолодитися живим інструментальним виконанням шедеврів класичної музики. На захід завітав міський голова Вадим Бойченко.

«Для Маріуполя це справжній прорив. У місті стали традиційними вже три фестивалі. Радий, що напрямок їх багатогранний. Наша мета - створити умови для культурного процвітання Маріуполя», - зазначив Вадим Бойченко.

На головній сцені виступив збірний симфонічний оркестр під диригуванням Заслуженого діяча мистецтв України Василя Крячко. На площі обладнали імпровізований зал і встановили стільці. Концерт тривав близько трьох годин. Ведучим став український актор і телеведучий Олег Панюта. Відомі твори інструментальної класики чергувалися з виступом спеціальних гостей. З сольними аріями і декількома дуетними номерами виступили соліст Національної філармонії України Олександр Чувпило і Заслужена артистка України, солістка Національного академічного театру оперети Валерія Туліс.

Нагадаємо, «Mariupol Classic» пройде з 30 серпня по 8 вересня. На фестиваль приїдуть музиканти з Дніпра, Харкова, Києва та Львова. Концерти відбудуться на різних локаціях. Основна - Маріупольська камерна філармонія.

В рамках фестивалю виступить Національна капела бандуристів, Академічний симфонічний оркестр Луганської філармонії, Дніпровський академічний театр опери та балету і струнний квартет «Кiev Mozart Quartet» з піаністом Антонієм Баришівським.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.