Новини

Назад

Проєкт бюджету 2021: у Маріуполі планують направити на підтримку ОСББ понад 100 млн грн

18 грудня 2020, 10:27
1921
Житлово-комунальне господарство

На розвиток житлово-комунального господарства планується виділити понад 500 млн грн. З них, понад 100 млн – на підтримку ОСББ. Також фінансовий ресурс має покрити ключові напрямки життєдіяльності міста: житловий фонд, створення «Затишних дворів», теплопостачання, водопостачання, освітлення. У планах - дати старт проєкту будівництва полігона твердих побутових відходів.

Директор департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури Ігор Бабек зазначив, в рамках підтримки ОСББ планується капітальний ремонт покрівель будинків, інженерних та електричних систем, житлових будинків ОСББ. Понад 12 млн грн закладено на заміну ліфтів та ремонт балконів. Це дозволить замінити шість ліфтів та капітально відремонтувати 16. А також оновити 43 балкони. 25 млн грн планується направити на капітальній ремонт історичної частини Маріуполя.

Завдяки інвестиціям Міністерства фінансів Франції наступного року понад 170 млн грн буде направлено на продовження реалізації проєкту з постачання питної води. За залучені кошти Європейського інвестиційного банку планується розпочати реконструкцію та модернізацію зовнішнього освітлення. У планах – встановити сучасні LED-світильники.

«Завдяки відкритості та прозорості Маріуполя, ми змогли отримати фінансовий ресурс від іноземних партнерів. Це дозволить продовжити масштабні проєкти та модернізувати житлово-комунальний сектор нашого міста», - підкреслив Ігор Бабек.

Також в рамках підтримки теплопостачання та водопостачання планується реконструювати системи опалення, теплові мережі, водовод по проспекту Будівельників, побудувати зовнішні мережі напірної каналізації, капітально відремонтувати три котельні та придбати для них сучасне обладнання.