Новини

Назад

Маріупольські депутати затвердили Положення про місцеві податки та збори

29 травня 2019, 16:36
3589
Сесії міської ради

У ході засідання XLII сесії міськради VII скликання затвердили проект рішення «Про затвердження положеннь про збір певних податків у Маріуполі. Воно стосується єдиного, туристичного та транспортного податків, а також податків на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Згідно з проектом рішення, встановлена фіксована ставка єдиного податку в місті. Для фізичних осіб-підприємців, які не здійснюють роздрібний продаж товарів з торгових місць на ринках, або ведуть господарську діяльність з надання побутових послуг населенню, чий дохід не перевищує 300 тисяч гривень, відсоток податків за календарний місяць становитиме до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Для фізичних осіб-підприємців, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку, населенню, займаються виробництвом, продажем товарів, або ведуть діяльність у сфері ресторанного господарства - до розміру мінімальної заробітної плати.

Затверджено податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Ставки податку для об'єктів житлової або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням міської ради. Для об'єктів житлової нерухомості у розмірі 0,25 відсотка розміру мінімальної заробітної плати. Для об'єктів нежитлової нерухомості у розмірі 0,5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати.

Платники транспортного податку - фізичні та юридичні особи, які мають зареєстровані в Україні, згідно з чинним законодавством, власні легкові автомобілі, що є об’єктами оподаткування.  За місця для паркування транспортних засобів затверджено збір для юридичних осіб та їх філій, фізичних осіб-підприємців, які організовують діяльність із паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.

Також затверджено Положення про туристичний збір. Його кошти будуть зараховуватися до місцевого бюджету. Платники збору - громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію міста Маріуполя та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі). Платниками збору не можуть бути особи, які постійно проживають, у тому числі, на умовах договорів найму у Маріуполі.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.