Новини

Назад

Маріуполь приєднався до ініціативи створення Фонду стартапів

11 грудня 2020, 17:08
1652
Суспільство, Економіка

Міський голова Вадим Бойченко підписав з USAID та ГО Social Boost Меморандум про створення Фонду стартапів. Він відкриє нові можливості перед IT-фахівцями не тільки Маріуполя, а й всієї України. Підписання пройшло в рамках форуму з розвитку стартап-екосистеми Сходу України - «EAST COAST: IT Investment Forum».

«З нашими міжнародними партнерами ми створили повноцінний IT-кластер, який об'єднав технологічне співтовариство. Сьогодні ми розвиваємо і посилюємо цей напрямок. Ми створюємо Фонд стартапів, який дозволить IT-фахівцям з усієї України реалізувати свої ідеї. Це відкриває нові можливості для молоді і є ще одним важливим кроком на шляху трансформації економіки Маріуполя», - підкреслив мер.

Вадим Бойченко додав, в період всесвітньої пандемії, коли весь світ і Україна зокрема потрапили під вимушений карантин, саме IТ-сфера змогла не тільки вистояти, а й адаптуватися до нових викликів. Міський голова висловив впевненість, що IT- сектор повинен стати новою точкою економічного розвитку міста. Він подякував USAID за підтримку Маріуполя в розвитку економіки і відкриття нових можливостей.

Директор проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» Майкл Піллсбері зазначив, що Фонд об'єднає зусилля для залучення інвестицій.

«Багатьох інвесторів стримують в питаннях фінансування стартапів ризики. Фонд - це механізм, що забезпечує гарантії нових ініціатив, які допоможуть забезпечити потік нових можливостей для розвитку Сходу України.

Цей крок необхідний для розвитку економіки регіону. Запрошуємо інших партнерів приєднатися до ініціативи», - зазначив він.

Виконавчий директор ГО Social Boost Віктор Гурський висловив упевненість, що Фонд стане одним з магнітів для залучення інвестицій. Він зробить доступним фінансування стартапів на самих ранніх стадіях.

«Це важливо для розвитку молодих інноваційних команд, які створять екосистему для IT-середовища. Нам потрібно давати більше можливостей молоді експериментувати. Цей Меморандум є сигналом інвесторам, що Маріуполь готовий підтримувати інновації», - підкреслив він.

Нагадаємо, що сьогодні на базі Центру розвитку стартапів «1991 Mаріуполь» пройшов онлайн-форум з розвитку стартап-екосистеми Сходу України - «EAST COAST: IT Investment Forum». Він пройшов з ініціативи Центру розвитку стартапів «1991 Mariupol» та ГО Social Boost за сприяння Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України».