Новини

Назад

Маріуполь направить 800 млн грн на стримування зростання тарифів за опалення

20 липня 2021, 16:21
1855
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

У Маріуполі розробили інвестиційний план, який дозволить стримати зростання цін за опалення для жителів міста. Документ передбачає масштабну програму модернізації мереж і котелень. Про це сьогодні розповів міський голова Вадим Бойченко на Дні депутата.

«Це дорожня карта, яка дозволить нам інвестувати щорічно 150 млн грн протягом п'яти років в модернізацію «Тепломережі». Таким чином, зможемо зробити підприємство беззбитковим, а жителі отримають максимально низький тариф виходячи з ціни на газ», - зазначив Вадим Бойченко.

Міський голова пояснив, що у зв'язку зі зростанням ціни на газ тариф для жителів може збільшитися на 70%. За його словами, це непідйомна ціна для маріупольців. Ухвалення інвестиційної програми дозволить утримати зростання тарифу на рівні 27%.

Завдяки інвестиціям вдасться провести енергомодернізаційні заходи. Зокрема, об'єднати котельні, замінити до 80% труб у всіх районах міста.

«Необхідно, щоб НАК «Нафтогаз Україна» і Уряд підтримав нашу ініціативу та інвестиційний пакет. Завдяки цьому, зупинимо вибухове зростання тарифу за опалення і захистимо маріупольців», - заявив мер.