Новини

Назад

«Я хочу, щоб молодь бачила сенс розвиватися у Маріуполі», - Вадим Бойченко

18 липня 2018, 13:35
2245
Суспільство, Освіта

Міський голова Вадим Бойченко зустрівся з випускницею технічного ліцею Катериною Малкіною. Дівчина протягом трьох років веде власне дослідження з утилізації поліетилену, яке прославило її на весь світ. Вже у серпні Катерина відправиться за освітою до Канади. Місто оплатить частину коштів  на навчання за кордоном.

Катерина Малкіна активно вивчає хімію та біологію з 8 класу. А в дев’ятому - вирішила перейти на новий рівень та почала займатися наукою. У цьому їй допомагають батьки та її наставник В’ячеслав Пономарчук. Дівчина знайшла особливий вид личинок, які перетравлюють поліетилен.

Ми пишаємося, що на нашій маріупольській землі живе така талановита дитина. Бажаємо, щоб Катерина, після навчання повернулася до Маріуполя та брала участь у роботі заради майбутнього нашого прекрасного міста. Всі нововведення робляться для молоді,
зауважив міський голова Вадим Бойченко.

Дослідження Катерини Малкіної привели її до всеукраїнського та світового визнання. Маріупольчанка посіла друге місце на олімпіаді  Intel Еко-Україна. Стала призером олімпіад та учасником форумів у Нідерландах, США та Бразилії.

«Я працюю над тим, що личинки певних жуків перетравлюють поліетилен високої щільності. Самі личинки його дроблять, а у їх шлунках вже відбувається і ферментація та дія певних штамів бактерій. Наразі ми все це вивчаємо, щоб потім розробити біоутилізацію, де будуть брати участь або бактерії, або певний хімічний склад чи будь-яка речовина. Над цим працює багато вчених», - розповідає Катерина Малкіна.

Вже у серпні дівчина на два роки відправиться у канадське місто Вікторія. Там вона здобуде бакалаврську освіту. 90% коштів на навчання маріупольчанці оплачуватиме канадський донор, а інші 10 % - надасть місто.

Дуже приємно, що є державні програми, які дозволяють навчатися за кордоном. Для нас небайдуже майбутнє нашої молоді, тому ми також хочемо допомогти Катерині з навчанням. Ми будемо поряд та будемо вам допомагати. Я хочу, щоб молодь бачила сенс розвиватися у Маріуполі,
підкреслив мер.