Новини

Назад

У Маріуполі відкрили фестиваль «Кіно і Ти»

13 вересня 2019, 11:00
1170
Культура, Громадський бюджет

З 11 по 15 вересня в Маріуполі проходить міжнародний кінофестиваль «Кіно і ТИ» імені І.А.Шрейбера. Всього буде показано 250 фільмів з 38 країн світу. Задіяно безліч локацій в різних куточках міста. Також гості кінофестивалю зможуть взяти участь у майстер-класах та подискутувати з відомими діячами кіно України і Європи. Проект реалізовано за підтримки програми «Громадський бюджет». Церемонія відкриття відбулася 13 вересня в кінотеатрі «Савона».

По червоній доріжці урочисто пройшли члени журі, режисери, діячі кіно і телебачення, організатори, представники партнерів та гості фестивалю. Серед них секретар міської ради Степан Махсма, голова «Асоціації кінокомісій України» Леонід Бицюра, аудіовізуальний Аташе Французького інституту в Україні Бенджамін Орландо та доцент кафедри телережисури Київського державного університету кіно і телебачення ім. І.К.Карпенка-Карого Валентина Костильова.

Крім численних тематичних фотозон, увагу маріупольців привернула інсталяція з відеокамер і відеопроекторів. У холі були виставлені ретро моделі і різна кінотехника ХХ століття.

«У цьому році учасниками фестивалю стали роботи не тільки з України, але Норвегії, Великобританії, Франції, Нідерландів, Швеції, Литви. У конкурсній програмі представлені наступні номінації: документальне кіно, анімаційне кіно, кліп і спеціальна рубрика «Знято в Маріуполі»», - розповіла продюсер кінофестивалю Наталія Огородня.

Детальніше з програмою заходів можна ознайомитись за посиланням - https://mariupolrada.gov.ua. Вхід на всі заходи вільний.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.