Новини

Назад

«Громадський бюджет»: в Міському саду розгорнеться середньовічний табір

17 вересня 2019, 15:50
798
Анонси міських заходів, Громадський бюджет

Цієї суботи, 21 вересня, в Міському саду з'явиться локація історичної реконструкції. Маріупольці та гості міста зможуть побачити детально відтворений побут давніх народів. Проект «Перехрестя епох» познайомить з історією та традиціями Приазов'я. Він реалізується завдяки програмі «Громадський бюджет».

Начальник відділу туризму КП «m.EHUB» Вікторія Давва розповіла, що у гостей історичного табору з'явиться можливість не тільки почути легенди минулого, а й особисто взяти участь у лицарському турнірі, потримати меч і приміряти на себе обладунки. Кожен бажаючий зможе спробувати свої сили у стрільбі з лука та метанні цвяхів. Пам'ятні фотографії можна буде зробити в тематичному наметі. Він стилізований під повсякденні будні Середньовіччя.

Організатори обіцяють максимальне занурення «подорож у часі». Його досягнуть завдяки стилістичним меблям і приладдям. А також історичними образами самих учасників фестивалю - членів клубу «Азовська дружина». Зокрема, тут можна буде зустріти справжніх лицарів.

«Планується організувати масштабну локацію з ристалищем, лицарями та табором вікінгів. Тут також розгорнуться локації зі спортивними стилізованими змаганнями. Кожен бажаючий зможе взяти участь в майстер-класі з гончарного діла. Також буде працювати табірна кухня зі стравами, приготованими за рецептами минулих епох», - зазначив автор проекту Михайло Шехалі.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.