Новини

Назад

Пілотний проект: у Маріуполі запровадять електронний квиток

18 вересня 2020, 14:49
1439
Транспорт

У Маріуполі, в рамках пілотного проекту, запровадять єдину автоматичну систему оплати проїзду (електронний квиток). Наразі він охопить автобуси маршруту № 16А.

«Це ще один важливий крок у розвитку транспортної інфраструктури. До Маріуполя поступово надходять останні партії сучасного муніципального транспорту в рамках співробітництва з міжнародними партнерами. Тепер ми, вперше в Україні, хочемо пілотно запустити можливість швидко та зручно оплачувати проїзд», - зазначив заступник міського голови Сергій Захаров.

Запровадження електронного квитка для міського громадського транспорту дозволить автоматизувати оплату проїзду, підвищити якість надання послуг з перевезення пасажирів і забезпечити належний облік фактично наданих послуг міським транспортом.

SmartTicket зменшить використання готівки. Можна проводити оплату з безконтактної картки та будь-якого пристрою з NFC-технологією. У пілотному проекті кондуктора також матимуть мобільні валідатори та самі проводитимуть оплату готівки.

Проект електронного квитка для міського громадського транспорту впроваджується в рамках національного проекту «Smart.Ticket». Учасники проекту - Міністерство інфраструктури України, Маріупольська міська рада, Державна служба України з безпеки на транспорті, Державне підприємство «Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки».

В рамках пілотного проекту вже заключено меморандум про співробітництво, підготовлено проект-рішення виконкому з впровадження SmartTicket. Технічні фахівці проводять налагоджувальні роботи електромереж автобусів під встановлення валідаторів.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.