Новини

Назад

Представників ОСББ навчали правилам експлуатації теплолічильників

06 грудня 2017, 17:03
1482
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Сьогодні фахівці «Маріупольтепломережі» розповіли представникам ОСББ про правила експлуатації надомних приладів обліку тепла. Вони пояснили, як користуватися теплолічильниками, роз'яснили способи ефективного використання тепла та економії на ньому.

Як розповів директор «Тепломережі» Дмитро Мирошниченко, навчання було ініційовано співробітниками комунального підприємства: «У зв'язку з тим, що фактично все місто обладнано вузлами обліку теплової енергії у людей стали виникати питання, чи можна прикривати засувку перед тепломіром, як ним користуватися, знімати показання, обслуговувати. Тому було вирішено пояснити маріупольцям правила експлуатації приладів обліку тепла, як діяти в тих чи інших ситуаціях».

Одне з найпоширеніших помилок - знизити споживання тепла можна, якщо закрутити засувки, які встановлені перед тепломіром. Згідно з правилами експлуатації приладу обліку тепла, так робити не можна. Це може привести до змін показань тепломіра і не на користь абонентів. Так, були випадки, коли мешканці думали, що економлять, а насправді, після контрольних знімання показань, їм доводилося платити ще більше.

У представників ОСББ була можливість дізнатися про те, як можна знизити втрати тепла і ефективно його використовувати. Під час навчання фахівці «Тепломережі» відповіли на запитання мешканців.