Новини

Назад

Маріупольських підприємців може підтримати Європейський банк реконструкції та розвитку

27 лютого 2018, 14:59
1014
Суспільство, Економіка

Сьогодні в Маріуполі представники бізнесу зустрілися з керуючим директором Європейського банку реконструкції та розвитку  (ЄБРР) в країнах Східної Європи і Кавказу Франсіс Маліж. Разом з міським головою Вадимом Бойченко він розповів про програми розвитку малого і середнього підприємництва в Маріуполі.

Мер упевнений, що у Європейському банку реконструцкії та розвитку є досвід, знання, експертиза, інструменти, а головне бажання допомогти Маріуполю побудувати той фундамент, який повинен лягти в основу розвитку малого і середнього підприємництва. Місто готове йти цим шляхом.

«Міська влада всебічно, цілком і повномасштабно буде сприяти цьому процесу. Ми зацікавлені в розвитку малого та середнього бізнесу. Те співвідношення, яке є в Маріуполі, ми хотіли б кардинально змінити, щоб частка малого та середнього бізнесу в загальній екосистемі економіки міста становила «левову частку». 70% - середній і малий бізнес, а 30% - великий»,
підкреслив Вадим Бойченко.

Європейський банк реконструкції та розвитку - великий інвестор України. Даний партнер за чотири роки інвестував в українську економіку понад 3,5 мільярда гривень. Зокрема, ці кошти були спрямовані на розвиток інфраструктури, підтримку малого і середнього підприємництва. За останні п'ять років в Україні створено 15 центрів підтримки бізнесу. Крім того, в країні працює 4 офісу ЄБРР - Київ, Львів, Харків, Одеса.

 «Маріуполь - дуже важливе місто для України. Місто може стати символом і демонстрацією того, які результати може дати інтеграція з рештою Європи на практичному рівні - в частині поліпшення життя громадян. Наші програми підтримки малого та середнього бізнесу реалізуються в різних формах і напрямках. Це не тільки фінансування, але і консультативна підтримка розвитку бізнесу», - зазначив Франсіс Маліж.

Дане співробітництво відкриє нові можливості для підприємців. Зацікавлені у співпраці з ЄБРР бізнесмени можуть звернутися за підтримкою до Фонду розвитку Маріуполя.

На завершення Вадим Бойченко висловив готовність міста створювати максимальні умови для успішної реалізації проектів.