Новини

Назад

Маріуполь налагоджує бізнес-зв’язки з Литвою

10 жовтня 2017, 13:46
879
Суспільство, Економіка

До Маріуполя завітала Литовська делегація з Йонішкіського району. На бізнес-форумі у Фонду розвитку Маріуполя вони разом з представниками міської влади та підприємств Маріуполя обговорили плани на майбутнє. По завершенню підписали Меморандум про співробітництво між Асоціацією бізнесменів Литви та Фондом.

Ціль приїзду делегації – встановлення економічних зв’язків з українськими бізнес-партнерами. Заступник міського голови Сергій Орлов розповів їм, що в рамках затвердженої Стратегії розвитку Маріуполя до 2021 року, зроблено великий акцент на розвиток малого та середнього бізнесу та міжнародного співробітництва.

«Ми розуміємо, що налагодження зв’язків та розвиток бізнесу – це стала та розвинена економіка у місті. Ми відкриті до співробітництва, тому готові розробляти нові проекти та реалізовувати їх. Сподіваюся, що підписання Меморандуму буде свідчити про спільну роботу не тільки між містами, а й країнами в цілому», - підкреслив Сергій Орлов.

Директор Фонду розвитку Маріуполя Юрій Кампов зауважив, що у місті запрацював Центр розвитку малого та середнього бізнесу, де можна отримати необхідні консультації. Це черговий крок на шляху розвитку підприємства у Маріуполі.

Віце-мер районного муніципалітету Йонішкіс Вайда Алекнавічіне зауважила, що в України та Литви вже є спільні соціальні та культурні проекти, в тому числі і з Маріуполем. У литовців вже є ідеї щодо створення загальної будівельної компанії, яка б виконувала роботи як в Україні, так і на території Литовської Республіки.

«Сподіваюся, що ми знайдемо спільну мову та будемо співпрацювати у майбутньому», - підсумувала Вайда Алекнавічіне.​