Новини

Назад

Логістику Маріуполя продовжать покращувати: від розвитку залізничних перевезень до авіаперельотів

16 лютого 2018, 11:52
1417
Суспільство

Про це розповів міський голова Вадим Бойченко під час неформальної зустрічі з представниками засобів масових інформацій. Поліпшення транспортного сполучення дозволить Маріуполю вийти з логістичного тупика, залучити інвесторів і відкрити для міста нові можливості.

У цьому впевнений Вадим Бойченко. Міська влада працює над вирішенням транспортної проблеми. Серед досягнень - запуск поїздів в напрямку Харкова та Одеси, доданий новий склад. Крім того, зараз займаються над скороченням кількості годин, проведеного в дорозі. Цю планку з 26 годин вдалося знизити до 18 годин. Але це ще не межа.

«Сьогодні технічній раді «Укрзалізниці» і департаменту міської ради поставлено завдання - спільно розробити технічний план як зробити так, щоб витрачати в дорозі не 18, а 14 годин»,
зазначив Вадим Бойченко.

Друге завдання – комфортний розклад. Наприклад, щоб сісти у поїзд о 18 годині, а в Київ приїхати о 8 ранку, і так само назад. До цього додати другий такий же новий склад. Для цього потрібні інвестиції, але не в такому колосальному обсязі, як для запуску Інтерсіті.

Проте, є ряд питань, які місто не може вирішити самостійно. У їх числі - залізничний вузол між Волновахою і Запоріжжям, а також ремонт траси.

Крім того, Маріуполь працює над запуском і відкриттям аеропорту.

«Відкриття аеропорту в місті відкриє наші ворота для інвесторів. Це правильний і позитивний сигнал для всієї європейської спільноти, що тут в Маріуполі відновлене ​​мирне життя і сюди потрібно інвестувати»,
вважає мер.