Новини

Назад

Інформація про санітарно-гігієнічну ситуацію в Маріуполі за липень

07 серпня 2017, 09:12
1204
Медицина, Екологія

Інформація щодо безпечності питної води

Структурними підрозділами Маріупольської міської філії Державної установи «Донецький обласний лабораторний центр МОЗ України»  (Лабораторний центр) проводяться моніторингові лабораторні дослідження якості питної води у місцях водозабору, на водопровідних спорудах та мережах централізованого господарсько-питного водопостачання.

За указаний період досліджено:

за мікробіологічними показниками 62 проби питної води, з відхиленнями  11,3% проб (в місцях, де реєструвались відхилення, проби повторно відібрані, відхилення від санітарних норм  не встановлено);

 за санітарно-хімічними показниками 68 проб, з відхиленнями 20,6%. (перевищення за показниками - загальна жорсткість, сухий залишок, сульфати).

Інформація щодо якості атмосферного повітря

На межі санітарно-захисної зони (в зоні впливу металургійних  промислових підприємств) відібрано та досліджено 415 проб, з них з відхиленням біля 3%, а саме  по пилу, по оксиду вуглецю, сірководню. Досліджувалось атмосферне повітря в зоні впливу 4-х автомагістралей: встановлено перевищення нормативних показників по окису вуглецю на перехресті пр. Миру та пр. Нікопольський. В зонах відпочинку (Парк ім. Гурова, Міський сад, сквер біля Драмтеатру, парк «Веселка», парк ім. Петровського, Приморський бульвар (біля готелю «Турист» та біля митниці), Приморський парк (площа  та парк біля Приморської РА),  сквер ім. Т. Г. Шевченко) дослідження проводились по 12 інгредієнтам в 96 пробах, перевищень гранично-допустимих концентрацій не зареєстровано.

Інформація щодо стану морської води на громадських пляжах

Фахівцями  Лабораторного центру на  громадських пляжах   відібрано та досліджено 45 проб води  морської на мікробіологічні показники, встановлено 19 проб (42,2%) з відхиленням - перевищення вмісту лактозо-позитивної кишкової палички  (ЛКП), колі-фагів. Практично відхилення реєструвались на всіх пляжах міста.

Патогенна мікрофлора та холерний вібріон у морській воді не знайдено.

Інформація за даними щоденного моніторингу радіаційного фону

За даними щоденного моніторингу радіаційний фон у місті залишається безпечним та таким, який не перевищує властивий для даної території природний фон.