Новини

Назад

У Кальміуському районі вже реалізовані 19 міні-проєктів

05 червня 2020, 10:53
634
Житлово-комунальне господарство, Громадський бюджет

З початку року в Кальміуському районі реалізовані 19 міні-проєктів з модернізації житлового фонду. Серед них заходи, спрямовані на підвищення енергоефективності та комунальної економії. Це заміна вікон і дверей в під'їздах, модернізація електричних і інженерних мереж, точкові ремонти покрівлі, цоколя і фасаду. Так, ремонти під'їздів справили за адресами - пр. Металургів, 186 та вул. Монтажна, 4.

Всього в цьому році на участь у програмі подано понад 650 заявок. Переможцями стали 344 проєкти, на їх фінансування з міського бюджету виділено 25,5 млн грн. За словами начальника відділу планування ДРЖКІ Олени Кучеренко, даний напрямок користується популярністю і кількість учасників з кожним роком зростає.

«Щоб взяти участь у міні-проектах необхідно подати заявку, опис проекту, докласти дефектний акт та кошторис передбачуваних витрат. Також обов'язковим є співфінансування ініціативною групою не менше 10% від вартості проєкту. Учасники можуть збільшувати суму частки участі, тим самим збільшуючи шанси на перемогу», - зазначила вона.

За умови участі в програмі міні-проєктів, на реалізацію робіт у приватному секторі передбачено до 200 тис грн на об'єкт, в житлових будинках - до 100 тис грн.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.