Новини

Назад

Завдяки «Великому будівництву» в Маріуполі з'явиться сучасний басейн олімпійського рівня

30 липня 2021, 15:45
3342
Суспільство, Розвиток інфраструктури

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко взяв участь у всеукраїнському форумі «Україна-30. Децентралізація». Під час виступу він зазначив, що децентралізація відкрила перед містом нові можливості. А програма Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» дозволяє реалізувати проєкти на суму в 800 млн гривень.

«Велике будівництво» для Маріуполя - це одна опорна школа, чотири сучасних садки, два відділення екстреної допомоги в лікарнях, басейн олімпійського зразка та реконструйований палац культури. Ця програма змінює міста та Україну», - підкреслив мер Маріуполя.

Басейн буде мати олімпійську довжину доріжок. Тут зможуть тренуватися команди з водного поло та стрибуни у воду, плавці та дайвери. В рамках ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар'єрів» об'єкт зроблять доступним і для людей з інвалідністю.

Міський голова наголосив на підтримці особисто Президента України та держави в реалізації масштабних і важливих для Маріуполя проектів. Зокрема, будівництва аеропорту, бетонної дороги, медкампуса і першого приватного політехнічного вишу в Україні.