Новини

Назад

У Маріуполі затвердили цільову програму «Доступний Маріуполь» на 2018-2022 роки

26 квітня 2018, 08:53
1333
Сесії міської ради

На сесії міської ради представили міську цільову програму «Доступний Маріуполь» на 2018-2022 роки. Вона спрямована на вирішення проблеми соціалізації людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

За словами директора департаменту соціального захисту населення Андрія Ремпеля, в Маріуполі проживає більше 17 тисяч людей з інвалідністю. Тому в місті важливо створити для них повноправну участь в житті суспільства.

Маріуполь вже зробив кроки в створенні рівних умов для людей з інвалідністю. Працює комп'ютерний зал для людей з поганим зором. Встановлюється тактильна плитка. З'являються елементи доступності на дитячих майданчиках і зупиночних павільйонах. Доступним стає і транспорт, вулицями міста їздять автобуси і тролейбуси з низькою підлогою. А для людей, яким важко пересуватися самостійно, працює «Соціальне таксі».

У рамках програми планується збільшити кількість об'єктів міської інфраструктури з елементами доступності. Навчити фахівців соціальних служб мови жестів для спілкування з людьми з порушенням слуху та мови. Від представників громадськості надійшла пропозиція створення послуги курсів водіння для людей з інвалідністю. У планах створити спортивний центр і службу для ремонту засобів технічної реабілітації.