Новини

Назад

У Маріуполі запрацював медичний бот «Марта»

20 березня 2018, 12:36
2766
Суспільство, Медицина

Сьогодні в Маріуполі почав працювати новий сервіс міського медичного порталу «MedKontrol» під назвою «Марта». Це чат-бот, доступний в мессенджере Facebook. Він докладно та доступно розповість про те, як можна вибрати сімейного лікаря, підписати декларацію і відповість на найбільш популярні питання, що розкривають нюанси медичної реформи в частині національної програми «Обери свого лікаря».

«Медичний бот - це унікальний продукт, який вперше розроблений в Україні. Його спеціально запустили напередодні початку інформаційної кампанії підписання договорів з лікуючими докторами, яка стартує з 1 квітня. «Марта» допоможе маріупольцям розібратися в питаннях медичної реформи», - розповіла фахівець з комунікацій управління охорони здоров'я міськради Вікторія Євдокимова.

«Новий сервіс був розроблений, щоб підвищити інформованість населення про медичну реформу. Після того, як ми запустили на сайті «MedKontrol» розділ по сімейним лікарям і педіатрам міста Маріуполя, до нас надійшло багато різних питань на цю тему. Багато з них лягли в основу моделі діалогів медбота Марта», - зазначив розробник Медпортал «MedKontrol» Сергій Сергєєв.

Чат-бот абсолютно безкоштовний. За словами розробників, «Марта» не обмежується інформацією щодо вибору сімейного лікаря. Вже зараз вона включає чимало корисної інформації по вакцинації і донорства крові, а незабаром зможе ділитися важливою інформацією щодо профілактики захворювань. Таким чином, «Марта» стане приємним співрозмовником і своєрідним помічником в досить актуальних питаннях.

«Марта» відповідатиме на питання не тільки маріупольців, а й усіх жителів України. З її допомогою у населення з'являється можливість отримати максимум з доступної інформації по медичній реформі, яка буде постійно актуалізуватися.

Познайомитися з «Мартою» можна за посиланням https://www.messenger.com/t/medbotmarta ​