Новини

Назад

У Маріуполі утеплюють покрівлі в дитячих садах

04 лютого 2021, 15:28
1194
Освіта

Минулого року Маріуполь підписав меморандум про співпрацю з Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ). В рамках документа в місті реалізовують ряд ініціатив з модернізації соціальних об'єктів.

Зокрема, минулого року стартував ремонт покрівлі у двох дитячих садах - №160 в Лівобережному районі та №98, що в Кальміуському районі. У дошкільному закладі №98 роботи вже завершені. Ремонт покрівлі дозволив утеплити будинок і збільшити енергоефективність. Обсяг фінансування - близько 2 млн грн.

«Раніше був зроблений латочний ремонт, але покрівля зносилася і під час опадів відбувалися затікання. Через відсутність теплоізоляції в кабінетах було холодно в зимовий період. Завдяки ремонту, в кабінетах тримається комфортна температура при морозах. Дякую Українському фонду соціальних інвестицій за допомогу», - розповідає завідувачка саду Ірина Шаніна.

У дитячому садку №160, що є найбільшим в районі, на сьогодні виконано близько 80% робіт. Фінансування становить майже 5 млн грн. Ремонт проводиться по всьому периметру покрівлі, а це понад 1700 квадратних метрів. Роботи стартували в кінці вересня минулого року. За словами завідувачки саду Анни Варламової, незважаючи на ремонтні роботи виховний процес не переривається.

«Останній латочний ремонт нам робили в 2008 році. Це було зроблено за старими технологіями, в останні роки покрівля вже протікала. У кабінетах з'явився грибок. Раді, що Український фонд соціальних інвестицій надав допомогу в заміні покрівлі та допоможе утеплити будівлю», - розповіла вона.