Новини

Назад

Стоп COVID-19! Працівники культури пройшли колективну вакцинацію

27 серпня 2021, 14:00
1048
Медицина, Культура

У Маріуполі набирає обертів кампанія з масової вакцинації. Сьогодні в ПК «Молодіжний» щеплення від COVID-19 робили працівники культури. Раніше вакцинацію колективами підтримали вчителі, співробітники комунальних підприємств та муніципалітету.

Зараз в Маріуполі знаходиться понад 18 тисячі доз вакцин проти COVID-19. Всі вони схвалені ВООЗ. Всього зроблено більше 52 тисяч щеплень.

«Лікарі Маріуполя приймають участь в робочих зборах підприємств. Вони розповідають про важливість щеплень і види вакцин. Після бажаючі можуть записатися та пройти вакцинацію колективно. Мобільні бригади виїжджають прямо на робоче місце. Це лікар, медсестра і медрегістратор. Щеплення - єдиний спосіб протистояти коронавірусу», - розповів терапевт Роман Попович.

Всі вакциновані вносяться в єдину базу даних. Після повторного щеплення можна отримати свідоцтво про проходження вакцинації у свого сімейного лікаря.

«Я працюю з дітьми. Тому вакцинація для мене - це не тільки зберегти своє здоров'я, але й не піддавати ризику своїх учнів. Зараз багато різних чуток, але важливо довіряти офіційним джерелам. Я впевнений, що вакцинація піде на користь моєму імунітету та зміцнить його», - поділився викладач гри на гітарі Кирило Іванюк.

Маріуполь створює умови, щоб жителі могли зробити щеплення своєчасно і були здоровими. Всі бажаючі можуть вакцинуватися від COVID-19 у зручний для себе час. Для цього необхідно прийти в один з Центрів масової вакцинації. Вони працюють:

  •  на базі СК «Іллічівець» - щодня з 9:00 до 15:00;
  •  «ПортСіті» - щодня з 15:00 до 19:00;
  •  «Мультицентр» - з понеділка по суботу з 9:00 до 14:00.

При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний номер та мобільний телефон. По буднях вакцинація проходить за попереднім записом у всіх міських ЦПМСД.