Новини

Назад

Реалізація проекту «Український Донецький куркуль»: маріупольці відкривають власне виробництво

16 листопада 2017, 16:11
1347
Економіка

У рамках реалізації регіональної програми розвитку малого та середнього підприємництва в Донецькій області діє проект «Український Донецький куркуль».

Згідно даного проекту, виділяється фінансова підтримка на відкриття та розширення підприємств малого та середнього бізнесу. На поточний момент вже є переможці обласного конкурсного відбору від Маріуполя.

Фінансова допомога суб'єктам господарювання здійснюється на умовах співфінансування (50% - область, 50% - місто) і може досягати сумарно 500 тис грн на один бізнес-проект.

Всього з початку дії проекту «Український донецький куркуль» від підприємців з Маріуполя було подано 12 бізнес-планів. Обласний конкурсний відбір пройшли лише три проекти: «Приватна авторська сироварня», «Маріупольська фабрика з виробництва м'яких іграшок« Марі і Поль» і «Виробництво сирів Азії за старовинною технологією».

Містом вже перераховані кошти на фінансування проектів «Приватна авторська сироварня» і Маріупольська фабрика з виробництва м'яких іграшок «Марі і Поль» в розмірі 180 тис грн і 249. 99 тис грн відповідно. За проектом «Виробництво сирів Азії за старовинною технологією» запущений процес ініціювання перерахування грошових коштів на суму 181. 79 тис грн.

Проект «Український донецький куркуль» працює з весни поточного року. За цей час було проведено 4 конкурсних відбору.

Останній термін подачі документів на 5й конкурсний відбір був 3 листопада. Сам конкурсний відбір відбудеться в кінці листопада 2017 року (дата уточнюється). У 2018 році планується продовжити реалізацію проекту «Український донецький куркуль», як в Донецькій області, так і в місті Маріуполі.

Більш детальну інформацію можна дізнатися на сайті Донецької обласної державної адміністрації перейшовши за посиланням: http://dn.gov.ua/category/potochna-diyalnist/ukrayinskyj-donetskyj-kurkul

Очну консультацію в Маріуполі можна отримати в Департаменті з питань економіки Маріупольської міської ради за адресою: вул. Архітектора Нільсена, 26/2, 4-й поверх, каб. 70. тел. 33 -70 - 45.