Новини

Назад

Профільна комісія заслухала інформацію про виконання бюджету в поточному році (ФОТО)

28 липня 2017, 15:52
949
Діяльність депутатського корпусу

Відбулося позачергове засідання постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Організував роботу голова комісії Сергій Магера. Для доповіді про поточні фінансові справи міста були запрошені представники профільних Департаментів. Приєднався до депутатів і секретар ради Степан Махсма.

Як підкреслив голова постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, депутат Сергій Магера, члени комісії хотіли б розуміти, як ідуть справи в міській скарбниці і як бачать ситуацію з фінансовими питаннями представники профільних структурних підрозділів.

«Видатки загального фонду міського бюджету Маріуполя за перше півріччя виконані більш ніж на 54%», - говорить директор Департаменту фінансів Катерина Каленик.

Депутат Андрій Федай попросив назвати найбільші статті витрат бюджету. «Найбільшу питому вагу в загальному обсязі видатків загального фонду міського бюджету складають витрати на утримання соціального захисту - 44%», - відповіла доповідач.

Окремо зупинилися на витратах по всіх галузях. За освітою - це більше 49%, в галузі охорони здоров'я - 42,4%, сфера ЖКГ - 45,3%, установи культури - 45,4%.

Катерина Каленик також додала, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 208 335, 3 тисячі гривень.

У кінці зустрічі депутат Сергій Магера попросив запрошених представників структурних підрозділів міськради підготувати інформацію про проекти, які відкладаються через фінансування. «Ми хочемо розуміти, в чому полягає проблема, чому відбувається відставання від фінансового плану», - підсумував депутат.​