Новини

Назад

Новий голова ОБСЄ розпочав свою діяльність з візиту на схід України

31 січня 2018, 17:26
5069
Суспільство

Міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії, голова ОБСЄ Анджеліно Альфано відвідав Донецьку область з робочим візитом. Його супроводжував Міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Павло Клімкін подякував Анджеліно Альфано за те, що він починає роботу на посаді голови ОБСЄ з відвідування України та особисто побачив, як живе країна в умовах конфлікту.

Голова ОБСЄ вперше відвідав Донбас. В аеропорту Маріуполя голова ОБСЄ розповів журналістам, що для нього було дуже важливо самому побачити та дізнатися, як живуть мешканці регіону. Він зазначив, що Маріуполь живе звичайним життям. Але на лінії розмежування на КПВВ Гнутове - зовсім інша картина.

«Для мене неприпустимо, що в Україні, як в серці Європи, відбувалися речі, які ми зараз спостерігаємо на Донбасі. Я вважаю, що кожен повинен виконувати свої обов'язки для досягнення мирного врегулювання ситуації. Саме в цьому контексті та з цими переконаннями я починаю свою діяльність у якості діючого глави ОБСЄ», - підкреслив Анджеліно Альфано.