Новини

Назад

Місто допомагає вирішувати проблемні питання ОСББ

22 листопада 2017, 08:55
883
Житлово-комунальне господарство

Голова будинку 26 по вулиці Московська на особистому прийомі міського голови розповіла про ряд проблем її ОСББ. Вадим Бойченко приїхав за вказаним адресом з представниками профільних підрозділів міської ради. Мета їхнього візиту - розібратися в ситуації, що склалася та допомогти маріупольцям зробити їх будинок затишніше.

Мешканці будинку за адресом вул. Московська, 26 перейшли в ОСББ. Але в ході ведення діяльності зіткнулися з низкою проблем. Найгострішими виявилися питання ремонту покрівлі та установки автоматичної керуючої рамки на систему теплопостачання. Ці роботи виконуються за рахунок обласного бюджету.

Вадим Бойченко розповів, що підрядник відмовився виконувати ремонт покрівлі, якщо необхідно старий шифер спускати на спеціальних пристроях.

Неприпустимо, щоб шифер просто скидали з даху. Так поб'ються вікна на першому поверсі будинку. У Маріуполі вже був такий випадок. Ми не хочемо допустити повторення подібної ситуації
прокоментував міський голова.

Ще одна проблема ОСББ - опалення. У даному будинку завжди були високі платежі за подачу теплоносія. Тому було прийнято рішення встановити пристрій автоматичного регулювання та подивитися, як знизяться витрати людей. Рамку автоматичного управління підрядна організація встановила, але відмовляється виконувати налагодження. Відповідно, її запуск неможливий і люди змушені платити за опалення по 28 грн за квадратний метр.

За словами директора департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури Ігоря Бабека, досягнута домовленість з підрядником. Після закінчення робіт по відновленню «обратки», протягом декількох днів налаштують пристрої автоматичного регулювання