Новини

Назад

У центрах "ЯМаріуполь" стартував проєкт з профорієнтації

23 квітня 2024, 09:45
65
Суспільство, Освіта

Вже розпочинаються вступні кампанії у навчальних закладах. Молоді дуже складно визначитися з майбутньою професією. Треба розуміти себе, свої бажання, можливості та здібності - і все це, щоб зробити свідомий вибір та успішної кар'єри в подальшому. Аби полегшити це завдання для маріупольських учнів та випускників команда Маріупольської міської ради дала старт проєкту з профорієнтації. 

Він допоможе визначитися з професією та вектором свого розвитку. Проєкт складається з декількох етапів, які охоплюють усі вікові групи. Наразі реалізується перший етап – підтримка учнів 8 та 10 класів, випускників 9 та 11 класів, а також неповнолітніх, студентів та повнолітніх маріупольців, які прагнуть змінити професію. 

У низці центрів вже відбулися профорієнтаційні заходи. Зокрема, у Кропивницькому, Львові та Києві. Так, у Кропивницькому для учнів 8-11 класів провели тренінг. Завдяки Кіровоградському обласному центру зайнятості вони дізналися про актуальні професії, а також про формулу "хочу-можу-треба". 

"Мені сподобалося. Чекаю наступного тренінгу. Чудово, що в мене тепер є інформація як і що робити. Дякую!" - каже учасниця Міранда.

У Львові теж пройшла зустріч нашої молоді з представниками маріупольського вишу - Приазовського державного технічного університету. Говорили про різноманітність професій та лайфкахи, як зробити правильний вибір спеціальності.

"Я поки не знаю ким хочу бути, тож завдяки таким зустрічам є можливість зважити усе та обрати омріяну професію", – каже 17-річний Андрій.