Новини

Назад

Mariupol Classic дарує маріупольцям натхнення

31 серпня 2021, 14:00
538
Культура

У другий день фестивалю Mariupol Classic пройшло одразу два концерти. Струнний квартет Kyiv Mozart Quartet виступив у колишній Хоральній синагозі. На Театральній площі відомі композиції грали молоді, але дуже талановиті музиканти оркестру YsOU.

Так, Kyiv Mozart Quartet — незалежний проєкт. Він був створений музикантами-однодумцями, яких об'єднала пристрасть до камерної музики. За кілька років артисти виступали на сценах 11 країн, від Європи до Азії. Маріупольцям вони зіграли твори М. Равеля та Й. Брамса.

Тим часом на Театральній площі грав молодіжний оркестр YsOU. У серці міста лунали твори Паганіні та Лисенка. «Космічна симфонія» С. Туркевич у поєднанні з полотнами Соні Делоне зробила вечір ще більш натхненним. Яскравим фіналом став фрагмент «Юпітер» з симфонічної сюїти «Планети» Ґустава Хольста, написаної на початку ХХ століття. Вхід на концерт був вільним, тож насолодитися виступами прийшли декілька сотень маріупольців.

Завтра ввечері у Маріуполі виступатиме Назарій Пилатюк з твором «Пори року» Вівальді у супроводі камерного оркестру «Ренесанс» Маріупольської філармонії. Локація - Синагога, вхід за квитками. Початок о 19:00.

Актуальна програма фестивалю на 1-7 вересня:

  • 2 вересня 19:00 - Концертна програма за участю Антонія Баришевського (фортепіано) та Ігоря Завгороднього (альт). Локація: Маріупольська камерна філармонія (вхід за квитками)
  • 3 вересня 18:30  - Концертна програма секстету «MANSOUND». Локація: Синагога (вхід за квитками)
  • 3 вересня 20:30 Open-air проєкт «Ніч в опері». Виступить симфонічний оркестр Харківської філармонії. Диригент Юрій Янко. Соліст - один з найвідоміших віолончелістів України Олександр Пірієв. Локація: Театральна площа (вхід вільний)
  • 5 вересня 16:00 -  Проєкт Скорик-Мусоргський у виконанні камерного оркестру «Київські солісти» та запрошених солістів (Швеція, Японія, Україна). Локація: Камерна філармонія (вхід за квитками)
  • 7 вересня 19:00 Концертна програма «Magix SAX» за участю французького саксофоніста Клода Делангля та ансамблю солістів NOTABENE. Локація: Камерна філармонія (вхід за квитками)