Новини

Назад

Комунальні підприємства Маріуполя приєдналися до системи «ProZorro. Продажі»

27 вересня 2017, 11:50
896
Сесії міської ради, Економіка

На XXI сесії Маріупольської міської ради начальник тендерного управління міськради Михайло Івченко розповів про приєднання комунальних підприємств Маріуполя до пілотного проекту системи електронних продажів «ProZorro. Продажі». Цей проект отримав загальне визнання, ставши одним з кращих антикорупційних стартапів світу.

13 квітня 2017 року міським головою Маріуполя був підписаний меморандум між Transparency International Україна, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України про приєднання до пілотного проекту «ProZorro. Продажі» - це був перший меморандум України, підписаний органами місцевого самоврядування.

«Потенціал використання даної системи для продажу та оренди майна, об'єктів малої приватизації - відкритість, збільшення кола зацікавлених осіб, зниження корупційних ризиків. Все майно, яке згідно сесії Маріупольської міської ради, підлягає продажу або оренді, можна буде реалізовувати за вищими цінами, що збільшить надходження до місцевого бюджету. На сьогоднішній день дохід склав 1 млн 95 тисяч гривень», - зазначив Михайло Івченко.

За його словами, це новий інноваційний проект, від якого Маріуполь очікує високих показників та результатів.

«Ми систематизували систему продажу металобрухту та інших запасів на складах комунальних підприємств. Цей процес став керованим, з меншими елементами внутрішнього та зовнішнього впливу. Ми знизили елемент корупції, стали ще більш прозорими та відкритими»,
підсумував міський голова Вадим Бойченко.

Нагадаємо, в 2016 році Маріуполь приєднався до «ProZorro», встановивши мінімальний можливий поріг торгів 3 тисячі гривень. За час функціонування системи укладено договорів на суму 1 мільярд 940 мільйонів гривень, успішно завершено 18 тисяч торгів, а середня кількість учасників на один тендер до першого півріччя 2017 року зросло до - 2,08. Загальна кількість учасників, які взяли участь в торгах, становить 4034, кількість замовників - 524. Загальна економія за півтора року роботи системи склала 212 мільйонів гривень.