Новини

Назад

Інформація про інфекційну захворюваність

16 липня 2018, 10:18
1993
Суспільство, Медицина

Маріупольська міський філія ДУ «Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» інформує про стан інфекційної захворюваності в Маріуполі за період з 6 по 12 липня.

Захворюваність гострими кишковими інфекціями минулого тижня склала 81 випадок. Даний рівень захворюваності практично залишається на рівні минулого тижня, але перевищує середньобагаторічний показник на 10,8%, вище рівня захворюваності за аналогичний період 2017 року на 44,1%.

Не реєструється групова та спалахова захворюваність, не виявлено випадків дізентеріі.

З числа захворілих 61,7% - це діти. Більшість з них у віці від 1 до 9 років (36 осіб). Серед дорослих, в основному, хворіє непрацююче населення. Стан паціента задовільний, випадків важких захворювань не зареєстровано.

За результатами опитування хворих купалися в морі 28 осіб - 34,6%. У тому числі в районі готелю «Турист» - 9 осіб, за межами Маріуполя - 8 людей.

У 14 хворих (17,3%) передбачуваним фактором передачі інфекції послужила домашня кулінарія з порушенням технології приготування, умов і термінів її зберігання. У 10 випадках (12,4%) - яйце куряче сире та недостатньо термічно оброблене.

Продовжує реєструватися захворюваність на кір. Всього за тиждень госпіталізовано в інфекційні відділення міста 3 хворих, з яких 2 дорослих та 1 дитина віком до 1 року. Двоє хворих не щеплені, у одного хворого відсутні відомості про щеплення проти кору. Всього за минулий період 2018 р захворіло на кір в Маріуполі - 43 людини, з яких 15 дітей.

На поточному тижні виявлено 8 хворих на туберкульоз органів дихання, всі захворілі дорослі.

За медичною допомогою в ЛПЗ міста звернулося 19 осіб, укушених собаками, з них 7 дітей. Призначено курс антирабічної вакцинації 6 людям.