Новини

Назад

Доступне місто: у Маріуполі розвивають онлайн-сервіси для людей з інвалідністю

30 листопада 2021, 17:07
894
Суспільство, Соціальне забезпечення

Для того, щоб люди з інвалідністю могли комфортно та дистанційно отримати послуги запроваджено кілька зручних сервісів. Про них розповіла заступниця директора департаменту соціального захисту населення Віта Іваннікова.

Один з сервісів - мобільний додаток «Доступний Маріуполь». Він дає можливість отримати соціальні, юридичні послуги не виходячи з дому. Також користувач може замовити соціальне таксі, купити ліки та записати дитину до електронної черги до дитячого садочку чи школи. Додаток поступово буде доповнюватися новими послугами.

Крім того, у людей з інвалідністю з’явилася можливість спрощено отримати засоби реабілітації. Тепер вони це можуть зробити за допомогою електронного кабінету Міністерства соціальної політики України.

«Електронний кабінет - один з інструментів для подання документів особами з інвалідністю, законними представниками дітей з інвалідністю та іншими категоріями населення. З його допомогою можна подавати документи без черг та нервів», - розповіла Віта Іваннікова.

Для того, щоб увійти до кабінету користувачу необхідно зареєструватися, вказавши особисті дані. Потім обрати необхідний засіб реабілітації. Після чого з ним зв’язується підприємство-виробник чи постачальник.