Новини

Назад

Депутати затвердили програму «Запобігання та протидія корупції»

21 березня 2018, 15:18
595
Сесії міської ради

Програма націлена на створення в Маріупольській міській раді належних умов і запровадження дієвих заходів, спрямованих на усунення корупційних ризиків та запобігання корупції в цілому.

За результатами роботи подібної програми у минулому році впроваджено ряд інструментів націлених на прозорість  влади. Встановлено скриньки довіри. За скаргами містян проведено понад десять службових розслідувань. Складено майже 20 протоколів на корупційні дії чиновників.

Метою Програми є забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії корупції. Здійснення заходів, спрямованих на збільшення рівня довіри жителів міста до посадових осіб міської адміністрації та їхніх дій шляхом запобігання корупції і забезпечення максимальної відкритості інформаційного простору влади. Усунення причин та умов вчинення протиправних дій. Налагодження дієвої співпраці правоохоронних органів, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій в цій сфері.

Виконання заходів Програми надасть змогу реалізувати заходи з проведення антикорупційної реформи. Зокрема, забезпечить створення ефективних механізмів запобігання корупції, конфлікту інтересів, порушенню етичних стандартів поведінки. Забезпечить контроль за дотриманням правил щодо доброчесності посадових осіб місцевого самоврядування. А також підвищить рівень довіри населення до органів місцевого самоврядування.

Депутати міськради підтримали впровадження програми «Запобігання та протидія корупції».