Новини

Назад

У бібліотеці провели бесіду-роздум «Крути: подвиг і трагедія»

01 лютого 2018, 10:00
590
Культура

Співробітники дитячої бібліотеки ім. О.С. Пушкіна підготували і провели з читачами, учнями 10-А та 7-А класів ЗОШ №55, бесіду-роздум «Крути: подвиг та трагедія».

100 років відділяють нас від подій 29 січня 1918 р. Та вони живуть у душі українського народу, ятрять його серце, надихають наших сучасних воїнів на славетні подвиги на честь Батьківщини. Про бій під Крутами довго замовчували і тільки в останні десятиріччя почали вшановувати пам’ять про цей історичний факт.

При цьому точки зору повністю полярні. Від признання бою під Крутами головною битвою за незалежність УНР до трактування цієї події, як міфу сучасної історії. Що насправді відбувалося на нікому невідомій станції Крути, і як подвиг 300 юних українських патріотів сприяв створенню української держави, з’ясували наші читачі. Вони прослухали вірші, присвячені героям-студентам, подивились відеоролик «Герої Крут» та трейлер до нового фільму «Крути 1918».

Читачів зацікавили матеріали виставки-пам’яті «Герої Крут. Міфи та реальність», підготовленої та презентованої бібліотекарами.