Новини

Назад

Вадим Бойченко зустрівся з Міністром-радником Посольства Японії

02 листопада 2017, 08:57
2294

До Маріуполя з робочим візитом відвідав заступник голови місії, Міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада. Він зустрівся з міським головою Вадимом Бойченко і обговорив подальші плани співпраці.

Нагадаємо, в честь 25-річчя дипломатичних відносин України з країною Висхідного сонця 2017 рік у нашій державі оголошено роком Японії.

Слід зазначити, що Уряд Японії є донором проектів, які вже реалізовані в нашому місті Агентством у справах біженців (УВКБ ООН). Крім того, за підтримки японських партнерів проводився капітальний ремонт Лівобережного районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, обладнання територіального центру, поліпшувалося медичне та спортивне обладнання, виділялася матеріальна допомога переселенцям. А влітку стіну однієї зі шкіл МКР «Східний» прикрасив мурал «Рукавичка», намальований японським художником.

Вадим Бойченко розповів Міністру-раднику Посольства Японії про Маріуполі і стратегії розвитку міста. Він подякував Японії за підтримку, яку вона надає Маріуполю і його жителям в непростий час для регіону.

 «Дякую за те, що приділяєте увагу найгострішим проблемам міста - медицині, дитинству, переселенцям. Ми знаємо, що спочатку конфлікту в Україні, Японія займає принципову позицію щодо територіальної цілісності нашої країни. Я впевнений, що завдяки такій злагодженій позиції всієї світової спільноти нам вдалося відсунути лінію фронту від нашого міста. І сьогодні Маріуполь зажив новим життям і почав формувати нові смисли бачення свого майбутнього. А ми бачимо Маріуполь вітриною відновленого українського Донбасу, сильним, розумним і надихаючим містом»,
зазначив Вадим Бойченко.

У свою чергу, Мічіо Харада зізнався, що він радий познайомитися з Маріуполем. Він працює в Україні вже півтора року і весь цей час хотів відвідати наше місто, щоб побачити, як зараз живе і розвивається Маріуполь.

 За його словами, українсько-японські відносини досягли високого рівня. Японські партнери готові надалі надавати різну допомогу нашій країні і гуманітарну підтримку Донбасу, оскільки бачать, що українська сторона докладає максимальних зусиль для реалізації внутрішніх реформ. Міністр-радник Посольства Японії додав, що готові також допомагати Маріуполю у вирішенні його проблем.

Сьогодні в рамках святкування Року Японії в Маріуполі висадять алею сакури.

«Ми сподіваємося, що після висадки дерев всі жителі Маріуполя будуть милуватися і насолоджуватися красою сакури», - сказав Мічіо Харада. Вадим Бойченко подякував Японії за такий подарунок і висловив упевненість, що сакури допоможуть прикрасити і преобразити Маріуполь.