Новини

Назад

Депутати проголосували за виділення премій працівникам освіти до професійного свята (ФОТОРЕПОРТАЖ)

27 вересня 2017, 15:46
1259
Сесії міської ради, Діяльність депутатського корпусу

В результаті спільної роботи депутатського корпусу, Департаменту освіти, Департаменту фінансів, а також за дорученням міського голови Вадима Бойченка, на пленарному засіданні було прийнято рішення виплатити грошову винагороду маріупольським педагогам до Дня вчителя.


«Завдяки збільшенню прибуткової частини бюджету з'явилася можливість виділити додаткове фінансування і на галузь освіти», -зазначила директор Департаменту фінансів Катерина Каленик.


Як вона додала, напередодні відбулось засідання постійної комісії з питань соціально - економічного розвитку, бюджету та фінансів, де члени профспілки працівників освіти просили розглянути можливість підвищити заробітну плату освітянам, що фінансуються з місцевого бюджету не з 1 травня, а з 1 січня.


Як компроміс було прийнято рішення оперативно опрацювати і до пленарного засідання внести корективи щодо преміювання викладачів до проекту рішення про внесення змін до міського бюджету. Тепер, працівники освіти отримають щорічне заохочення не 25% від окладу, а 100%. За попередніми підрахунками, це все ж буде менш затратно, ніж підвищення заробітної плати з січня. Такі зміни педагоги відчують на собі вже напередодні професійного свята.


Депутатський корпус підтримав цю ініціативу. Від імені педагогічних працівників подяку міській владі висловив депутат Богдан Дужик. Його підтримала колега Ніна Воробей. «Галузь освіти повинна бути пріоритетною. Добре, що зараз більше уваги приділяється технічному оснащенню і стану навчальних закладів. Ми приймаємо програми, спрямовані на розвиток і модернізацію нашої системи освіти», ‒ підкреслила вона.\