Новини

Назад

«Висадженні сакури стануть для Маріуполя символом миру», - Вадим Бойченко

02 листопада 2017, 11:35
2355

З нагоди 25-річчя дипломатичних відносин України та Японії міський голова Вадим Бойченко та заступник голови місії, Міністр-радник Посольства Японії Мічіо Харада висадили 20 сакур. Символ ніжності та любові Японії затишно розташувався у Приморському парку.

Рослини у Маріуполі висаджують вдруге. Весною цього року було закладено «алею сакур» у Приморському парку. Сьогодні висадили ще 20 дерев.

Вадим Бойченко зазначив, що сьогоднішня подія стане початком дружніх відносин між Маріуполем та Японією. І в скорому часі на цьому місці з’явиться справжній японський сад, а місто стане осередком розвитку культури Японії.

Сьогодні Маріуполь та Україна співпрацює з Урядом Японії. Вона виміряна двома десятиріччями. Не дивлячись на далеку відстань, дружба зберіглася і під час важкого періоду для нашої країни. Японський народ оказує велику підтримку українцям. Висаджені сакури стануть для Маріуполя символом миру,
зауважив Вадим Бойченко.

Мічіо Харада подякував Маріуполю за теплий прийом та зауважив, що приїде до міста ще раз, але весною, щоб подивитися, як квітнуть висадженні сакури.

«Японія готова і надалі оказувати допомогу, в тому числі і гуманітарну. Ми будемо співпрацювати з Україною задля економічного розвитку та розвитку потенціалу вашої країни», - підсумував Мічіо Харада.